Eleonoor van Gool in de Sonics Spotlights

Al sinds een tijd heeft het Sonicsbestuur er weer een vrouw bij! In de Sonics Spotlights dus: Eleonoor van Gool

Hoe heb je de sport floorball ontdekt en wanneer?

Inmiddels bijna 7 jaar geleden heb ik Floorball ontdekt dankzij mijn dochter Charlotte. Zij kreeg via de BSO een clinic van de Sonics en was toen verkocht.

Wat maakt floorball, volgens jou, toffer dan andere sporten?

Floorball is toffer dan andere sporten omdat het de speler op meerdere vlakken enorm uitdaagt. Uiteraard fysiek, maar ook de hersens om tactisch een goed spel neer te zetten. Sneller dan ijshockey en soms een beetje ruig. Dus ook voor de toeschouwer is het leuk om te gaan kijken.

De regels zijn niet zo ingewikkeld, dat maakt het voor nieuwe spelers en toeschouwers als snel prima te volgen.

Waarom heeft Sonics Floorball, volgens jou, bestaansrecht?

Sonics heeft bestaansrecht omdat we een club zijn die zich richt op al onze leden en de sport zelf. Hiermee bedoel ik dat iedereen welkom is, je mag altijd 3 keer gratis komen proberen. Iedereen mag ook wedstrijden gaan spelen.

Ouders hoeven bij ons geen bardiensten te draaien of wekelijks langs een veld in de kou te staan. Al vinden we het wel heel leuk als ouders betrokken zijn en iets voor de club willen doen.

Wat betreft de sport zelf denk ik dat de Sonics een belangrijk aandeel heeft in de ontwikkeling van deze, in Nederland nog beginnende, sport. Al jaren leveren we een mooi aandeel aan de Nationale teams. Ook voor de jeugd zijn hiervoor trajecten. Iedereen mag zich op zijn/haar niveau ontwikkelen.

Wat wil jij de vereniging graag gaan meegeven?

Wat ik de vereniging wil meegeven is dat we gewoon zo door moeten gaan. We zijn het afgelopen jaar weer gegroeid met vooral de kleinste jeugd en dat is is ontzettend leuk om te zien.

Ook zijn we bezig om steeds een beetje beter te worden als vereniging. Zo is er nu vertrouwenspersonen toegevoegd. Mocht er iets zijn waar je zelf niet zo uitkomt kun je contact opnemen met Floor en Toon. Dat is een mooie ontwikkeling.

Heb je een floorballheld(in)? Zo ja, wie en waarom?

Mijn Floorballheldin is natuurlijk mijn eigen Floorballerina Charlotte. Floorball is ontzettend belangrijk voor haar en zij heeft hierin grote ambities. Dit seizoen speelt zij niet alleen in de B, maar start zij ook bij het damesteam. Dat vind ik een fantastische prestatie omdat zij pas, bijna 15 jaar is.

Wat wil jij graag delen met andere Sonicsleden?

Wat ik andere Sonicsleden wil meegeven is dat de leden de club maken met elkaar. Dankzij jullie zijn wij wie we zijn.

Dus realiseer je hoe belangrijk het is om hieraan je steentje bij te dragen. We hebben jullie nodig om samen de club te vormen.

Ook ouders natuurlijk.

Het zou mooi zijn als er nog wat vacatures worden opgevuld met enthousiaste leden en ouders. Dat maakt de club alleen maar leuker en beter en hoeft echt niet veel tijd te kosten.

 
Dank voor je inzet en betrokkenheid Eleonoor! En nog een hele fijne tijd bij Sonics!
Share

You may also like...