Jurgen Nas in de Sonics spotlights

Hoe heb je de sport floorball ontdekt en wanneer?
In 2004 liepen Marieke en ik op Koninginnedag op de braderie in de stad in Amersfoort. We zochten al een tijdje een sport die we samen konden doen, niet alleen beide dezelfde sport maar ook in 1 team. In de stad stond toen BaukJan met een klein standje met een tv met daarop floorball. Hij stond daar de sport (en Sonics) dus te promoten. We hebben daar een tijdje naar gekeken en zijn eens bij de trainingen gaan kijken, toen nog in de Stolberghal.

Wat maakt floorball, volgens jou, toffer dan andere sporten?
Voor ons twee was het DE sport, want we konden dit samen doen! Marieke is meteen bij de dames van Ladies Together gegaan en ik ben in het seizoen erna bij Sonics Heren gaan spelen, samen deden we mee met de mixed competitie.

Waarom heeft Sonics Floorball, volgens jou, bestaansrecht?
Een vereniging als Sonics is volgens mij de perfecte sport voor jeugd om sociale vaardigheden als samen spelen en overleggen, op te doen en voor de oudere jeugd prima om in conditie te blijven.

Wat wil jij de vereniging graag gaan meegeven?
Ik wil binnen de Sonics vooral plezier hebben en de jongere lichting binnen ons team / Sonics een beetje meegeven van wat ik de laatste jaren geleerd heb over de sport.

Heb je een floorballheld(in)? Zo ja, wie en waarom?
Ik heb jaren gespeeld en nu ben ik keeper, wat spelen betreft heb ik respect voor mannen als Mats, die nog steeds als een dolle over het veld gaat, en Toon en Marieke als keepers. Toon vanwege zijn goede keepen en Marieke omdat ze cool een bal uit de lucht kan pakken en keept alsof ze alles heeft.
Zelf hoop ik nog een tijdje in het goal mee te kunnen, en te zien hoe de jeugd in ons team (Heren 2) hopelijk gaat groeien.

Wat wil jij graag delen met andere Sonicsleden?
Ik wens iedereen heel veel plezier en vriendschap binnen de Sonics en de sport Floorball, zowel spelers als toeschouwers/familie!

 

Share

You may also like...