Kledingreglement voor jeugdteams

Introductie

Zoals bepaald in het wedstrijdreglement van de NeFUB en het Huishoudelijk Reglement van de Sonics, spelen alle teams hun wedstrijden in het officiële Sonics-tenue. Om te zorgen dat de tenues zo lang mogelijk meegaan, dat tenues binnen een team op dezelfde manier worden verzorgd en dat de kosten beperkt blijven als jeugdspelers uit hun tenue groeien, is in het seizoen 2016-2017 besloten om als vereniging tenues voor ieder jeugdteam aan te schaffen.

Dit betekent dat de shirts en broekjes eigendom blijven van de vereniging en dat wij ook de verantwoordelijkheid nemen dat alles in orde is. Om dit te realiseren brengen we jaarlijks een kledingbijdrage van €20,00 per jeugdspeler in rekening voor het shirt, de broek en de sokken.

Omdat het bestuur de coördinatie en begeleiding niet alleen kan, hebben we Eleonoor van Gool gevraagd om als ‘kledingcommissaris’ het aanspreekpunt te zijn, en de aanschaf van kleding te coördineren met de Sportshop Amersfoort. Daarnaast vragen we de teambegeleiders er (samen met de andere ouders) voor te zorgen dat de kleding netjes gewassen wordt. De sokken hebben we uit hygiënisch oogpunt buiten deze regeling gelaten – deze kan iedereen dus zelf (via Eleonoor en de Sportshop) aanschaffen.

Heb je vragen over kleding, problemen met een tenue of heb je een nieuw tenue nodig? Neem dan contact op via kledingcommissaris@sonics.nl.

Kledingreglement jeugdspelers

1. Het Sonics kledingreglement is van toepassing op alle junior Sonics-leden die deelnemen aan de jeugd-competitie en daarvoor in een tenue van de Sonics moeten spelen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor jeugdspelers van de A/B die ook lid zijn van een seniorenteam. Deze spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van hun eigen kleding-set.

2. Het Sonics-tenue bestaat uit een broek, een shirt (met rugnummer) en sokken.

3. De broek en het shirt blijven ten alle tijde eigendom van de Sonics, de sokken dienen door (de ouders van) de jeugdleden zelf te worden aangeschaft. Het is dus ook niet de bedoeling dat er namen in de kleding worden gezet.

4. Elk team krijgt zijn eigen team-tas met waarin de shirts buiten de wedstrijden om opgeborgen kunnen worden. Het is niet de bedoeling dat spelers de shirts zelf mee naar huis nemen.

5. De shirts zijn alleen bedoeld voor competitiewedstrijden en toernooien waarbij er namens de Sonics gespeeld wordt. Het is dus expliciet niet niet de bedoeling om ze tijdens de training te gebruiken.

6. Spelers die in meerdere jeugdteams spelen kunnen hun kleding wel meenemen naar huis en zijn dan zelf verantwoordelijk voor het wassen van hun kleding. Hiervoor blijft punt 5 uiteraard nog steeds van toepassing.

7. Het wassen van de tenues is de verantwoordelijkheid van het team, we verwachten van de teambegeleider dat hij/zij dat met de ouders van het team coördineert.

8. De vereniging is ervoor verantwoordelijk dat alle kleding in goede orde is en dat er genoeg tenues zijn voor alle competitie-spelende leden. Ook zorgt de verenging er voor dat er geen overlappende nummers zijn binnen hetzelfde team.

9. De teambegeleiders houden dit voor hun team in de gaten: Indien er tenues missen of kapot zijn gegaan kunnen ze dit melden bij de kledingcommissaris van de vereniging. Deze zorgt ervoor dat er reparaties worden uitgevoerd en/of dat er onderdelen in de juiste maat worden aangeschaft. Indien iemand uit zijn kleding groeit, laat dit dan ook op tijd weten zodat voor vervanging gezorgd kan worden.

10. Indien iemand een vervangend shirt krijgt toegewezen kan de vereniging ervoor kiezen om een “tweedehands” shirt te pakken die is overgebleven is of waar iemand anders is uitgegroeid.

11. Voor de tenues vraagt de vereniging een kledingbijdrage van €20,- per spelend lid per jaar. Deze bijdrage kan met toestemming van de ALV elk jaar gewijzigd worden indien dit niet genoeg is om de kosten te dekken (of als er juist geld overblijft).

12. Sokken die zelf worden aangeschaft dienen altijd van dezelfde kleur en type te zijn als degene die via de vereniging worden aangeboden.