Midland FM – UFC Utrecht wint provinciale derby bij Sonics

UFC Utrecht wint provinciale derby bij Sonics

Door Robert Denneman – 3-3-2016

De provinciale derby tussen Sonics Floorball uit Amersfoort en UFC Utrecht in de eredivisie floorball is woensdag gewonnen door de bezoekers uit de Domstad. Na de derde periode stond er 2-7 op het scorebord.

Beide ploegen waren vooraf al verzekerd van deelname aan de play-offs voor het landskampioenschap, maar omdat Sonics eerder dit seizoen in Utrecht won met 7-6, begonnen de gasten sterk aan de wedstrijd. Al na twee minuten wist Matthijs ten Hag de goal te vinden tijdens een powerplay situatie. Jeroen van Rijsselt zette een kleine drie minuten later de Amersfoorters weer op gelijke hoogte. Deze 1-1 tussenstand bleef lang staan, totdat Niek Hovius er twintig seconden voor het einde van de eerste periode er 1-2 van maakte.

Diezelfde Hovius zorgde na een kleine drie minuten in de tweede periode voor de 1-3, op aangeven van Aron Piekema die even later het veld moest verlaten met een enkelblessure. De Utrechters liepen halverwege de periode uit naar 1-4 via de Let Kristaps Bertins, waarna Remko de Bruin namens de thuisploeg nog iets terug deed: 2-4. UFC Utrecht scoorde na een kwartier via Gijs Dieleman de 2-5.

De Sonics voerden een tactische verandering door tijdens de derde periode, waardoor UFC Utrecht minder kansen kon creëren. Gescoord werd er nog wel: Nikki Jansen maakte in de achtste en twaalfde minuut een goal. Namens de thuisploeg kreeg Van Rijsselt nog een uitgelezen mogelijkheid te scoren uit een penalty, maar Utrecht-keeper Andries Ziani kon redding bieden.

Sonics Floorball en UFC Utrecht hebben zich als respectievelijk derde en tweede geplaatst voor de play-offs, wat betekend dat beide ploegen elkaar weer gaan treffen. De winnaar van deze best-of-three plaatst zich voor de finale tegen de winnaar van FB Agents – UC Face Off.

Interviews na afloop: zie link naar de website van Midland FM

Bron: https:\/\/midlandfm.nl/nieuws/sport/2689-ufc-utrecht-wint-provinciale-derby-bij-sonics?fb_ref=Default

7HzVHJSS

Share

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.