Aanstelling vertrouwenspersonen

In het afgelopen jaar hebben verschillende zaken het nieuws gehaald, van sporters die bij hun vereniging in een situatie kwamen waar zij werden geïntimideerd, onder druk gezet of zich met een andere reden niet op hun gemak voelden. Waar veel mensen samenkomen, óók als dat is voor sport of gezelligheid, bestaat helaas een kans op negatieve ervaringen. Als zich een vervelende situatie voordoet, is het belangrijk dat deze wordt opgelost, én dat soortgelijke situaties in de toekomst voorkomen worden. Dit begint met de mogelijkheid om in vertrouwen met iemand te spreken. Iemand die neutraal is in de betreffende situatie, die goed naar je luistert, die je kan adviseren en die, als dat nodig is, het gesprek kan aangaan met anderen binnen de vereniging. Wij hebben twee vrijwilligers gevonden die de rol van vertrouwenspersoon op zich zullen nemen. Twee personen, omdat het belangrijk je je kunt wenden tot iemand van hetzelfde geslacht, én iemand die zo neutraal mogelijk is (in ieder geval niet betrokken bij jouw eigen team of training).

Als je een persoonlijke situatie bespreekbaar wilt maken, een conflict hebt met een ander Sonics-lid, of zorgen hebt over iets dat je in je omgeving ziet gebeuren, kun je je wenden tot Toon Poelsma (toon@sonics.nl) of Eleonoor van Gool (eleonoor@sonics.nl). Je kunt hen aanspreken voor of na een training of een e-mail sturen. Alles dat je hen vertelt blijft tussen jullie, tenzij jij graag wilt dat het met anderen binnen de club besproken wordt.

Eleonoor en Toon, bedankt dat jullie op deze manier willen helpen om floorballen bij de Sonics veilig, gezellig en voor iedereen toegankelijk te houden!

Share

You may also like...