Nieuw Kledingreglement jeugdteams

(Onderstaande is een toelichting op het nieuwe Kledingreglement Jeugdteams, het reglement vind je hier: sonics.nl/kledingreglement-jeugdteams)

Beste (ouders van) Sonicsleden,

Zoals jullie weten hebben we afgelopen jaar als verenging een grote set nieuwe tenues aangeschaft zodat de jeugd weer helemaal spic en span voor de dag kan treden. Wij zijn zelf erg blij met het resultaat en we vinden dat de teams er weer prachtig uit zien!

Omdat er nog onduidelijkheid is hoe er met deze kleding moet worden omgegaan hebben we als bestuur een reglement opgesteld waarin we uitleggen wat precies de bedoeling is van deze tenues. Het gaat ons er om dat we zo lang mogelijk van deze kleding kunnen genieten terwijl we er tegelijk voor zorgen dat er op een betaalbare manier voor alle jeugdleden altijd mooie shirts beschikbaar zijn, ook als deze een keer per ongeluk stuk gaan of als men er uit groeit.

Het belangrijkste verschil met het verleden is dat de shirts eigendom blijven van de vereniging en dat wij de verantwoordelijkheid nemen dat alles in orde is. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen en daarom hebben we Eleonoor van Gool gevraagd om als “kledingcommissaris” samen met de Sportshop Amersfoort dit te coördineren. Daarnaast vragen we ook iets van de teambegeleiders, omdat zij er (samen met de andere ouders) voor moeten zorgen dat netjes gewassen wordt.

Omdat we dit als vereniging niet van de bestaande contributie kunnen betalen willen we alle ouders een kledingbijdrage van €17,50 per kind per jaar vragen voor de shirt en de broek. De sokken hebben we uit hygiënisch oogpunt buiten deze discussie gelaten en die kan iedereen dus zelf (via Eleonoor en de Sportshop) kopen. We zullen dus over een tijdje voor de eerste keer de kledingbijdrage innen, maar daar komen we tegen die tijd op terug.

We realiseren ons verder dat het voor veel jeugdleden gewoonte was om de shirts mee te nemen naar school en/of de training en dat dit niet meer mogelijk is. Het is natuurlijk ontzettend leuk dat ze zo trots zijn dat ze graag met ons tenue rond willen lopen, maar met de nieuwe shirts willen we dat desalniettemin proberen te voorkomen zodat de tenues nog een stuk langer mee gaan. Om deze jeugdleden te helpenkomen we binnenkort met een ontzettend mooi speciaal training/warming-up shirt in vergelijkbare stijl als het wedstrijdshirt. We zijn druk bezig met het ontwerp en zodra we hier meer informatie hebben komen we daar op terug. Wellicht overbodig, maar willen het voor de duidelijkheid toch nog even melden: Het is ons doel om dit shirt gewoon tegen kostprijs aan te bieden ook omdat het mooie reclame is voor onze verenging.

Als laatste zouden we graag nog een oproep willen doen: Er is op de shirts namelijk nog een mooie plek over voor sponsoring waarmee we misschien de kosten van deze kleding nog een stukje naar beneden kunnen halen. Als je een idee of contact hebt die daar geïnteresseerd kan zijn dan horen we dat natuurlijk graag!

Het nieuwe kledingreglement vind je op de website onder: Over ons > Kledingreglement Jeugdteams.

We hopen dat iedereen een mooi seizoen heeft gehad en daar net zo van heeft genoten als wij!

Met sportieve groet,

Het Sonics bestuur

Share

You may also like...